vezi mai mult

Programul Național de impădirire -aspecte practice Startul Programului Național de impădurire a provacat în rindurile silvicultorilor multe griji dar și multe emoții plăcute, cu care vrem să ne împărtășim astazi. In primul rînd de mulți ani în sir se vorbea de un Programde dezvoltarea silviculturii, de investiții etc. Pentru prima dată avem astăzi un Program National, care se conturează cu investiții concrete si determină un plan bine cibzuit pentru fiecare gospodarie silvică din țară pe următorii 10 ani. Dacă sa vorbim la concret despre noi, intreprinderea silvică Tighina în decembrie 2022 am primit Conform Ordinului Ministerului Mediului nr. 80 din 08 septembrie 2022 ”Privind aprobarea Regulamentului cu privire la utilizarea / valorificarea mijloacelor bugetare / subvențiilor destinate procesului de implementare a Programului Național de Împădurire / Reîmpădurire” finanțare nerambursabilă pentru dotare tehnică în valoare de - 2 mln 213 mii lei. Am organizat în termeni resrînși lițitația publică și am reușit să achiziționăm primii din ramura silvică un tractor puternic de ultima generație de producere germană DEUTZ FAHR AGROTRON 6205G, un plug 4-35 Turan, o grapă cu discuri AGD-2.1 Agroremmassi o freză RD-160 Sicma. Eri,25 ianuarie, la compania- furnizor FPC “Aprocomteh” SRL specialiștii centrului tehnic” DETZ FAHR” au organizatun un trening cu specialiștii întreprinderii, care vor utiliza tehnica primită. Tot eri toată tehnica a fost transportată și repartizată pe ocoale silvice.Astăzi deja plugul procurat este antrenat la pregătirea solului în pepeniera ocolului silvic Hîrbovaț. Tractorul a fost repartizat ocolului silvic Căușeni, celui mai bun mecanizator al întreprinderii cu un staj de circa 20 ani în ramura silvică – Cătănoi Andrei. Cu această ocazie Vrem să aducem mulțămiri tuturor specialiștilor companiei FPC “Aprocomteh” SRL pentru operavitate, receptivitate. Sperăm la o conlucrare fructuoasă pe viitor. Toate acestea sînt doar primii pași fermi in realizarea cu succes a Programului Național de impădurire. Avem încă mult de realizat și sperăm că o să avem multe ocazii cu ce să ne împătășim.
26.01.2023     
 
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Noutăți » Întreprinderea silvică Tighina a dat în expluatare un nou sediu a cantonului silvic. Silvicultorii Întrepriderii de Stat Întreprinderii pentru Silvicultură Tighina își împărtășesc astăzi bucuriile în legătura cu finalizarea construcției, darea în expluatație și sfințirea unui nou sediu a cantonului silvic în ocolul silvic Căușeni. Vrem să aducem un mare Mulțumesc la toți, care au contribuit la realizarea acestui proiect, de la susținerea ideii și luarea deciziei de construcție și finanțare -Consiliului de Administrație și Agenției „Moldsilva”, pentru aportul pe parcursul toatei perioade de construcție – părintelui Andrei de la mănăstirea Sf. Femei Mironosițe Marta și Maria, antreprenorilor Alexandru Pădureț, Alexandru Cijacenco, Maxim Colța. Avem astăzi un sediu de canton silvic conteporan cu toate comoditățile de muncă și odihnă, sperăm că aceasta este un bun început.
02
12.2022
Întreprinderea silvică Tighina a dat în expluatare un nou sediu a cantonului silvic. Silvicultorii Întrepriderii de Stat Întreprinderii pentru Silvicultură Tighina își împărtășesc astăzi bucuriile în legătura cu finalizarea construcției, darea în expluatație și sfințirea unui nou sediu a cantonului silvic în ocolul silvic Căușeni. Vrem să aducem un mare Mulțumesc la toți, care au contribuit la realizarea acestui proiect, de la susținerea ideii și luarea deciziei de construcție și finanțare -Consiliului de Administrație și Agenției „Moldsilva”, pentru aportul pe parcursul toatei perioade de construcție – părintelui Andrei de la mănăstirea Sf. Femei Mironosițe Marta și Maria, antreprenorilor Alexandru Pădureț, Alexandru Cijacenco, Maxim Colța. Avem astăzi un sediu de canton silvic conteporan cu toate comoditățile de muncă și odihnă, sperăm că aceasta este un bun început.