vezi mai mult

Plantări 2024.
12.03.2024     
 
Programul Național de
23.05.2023     
 
Prima pagină   »  Comunicare   »  Comunicate » S-a dat startul unei noi campanii de împădurire, cu prilejul zilei internaționale a pădurii, 21 Martie cu implicarea cu implicarea a 3 Primării din raionul Ștefan Vodă și a Î.S.,,Î.S. Tighina"
21
03.2022
S-a dat startul unei noi campanii de împădurire, cu prilejul zilei internaționale a pădurii, 21 Martie cu implicarea cu implicarea a 3 Primării din raionul Ștefan Vodă și a Î.S.,,Î.S. Tighina"
   
 

La 20 martie au fost plantați 10 ha de teren cu arbori de plop şi stejar în satul Crocmaz din Ștefan Vodă, una din cele 13 localități din componența parcului național „Nistrul de Jos". La acțiunea de plantare a participat și ministra mediului, Iuliana Cantaragiu care s-a bucurat să vadă primari din 3 sate din raionul Ștefan Vodă și punând la dispoziție între 100-150 ha de teren pentru viitoarea pădure. "Este incontestabilă importanța pădurilor pentru menținerea balanței climatice cu balanța apei în natură. Având în vedere presiunile ecologice și schimbările climatice resimțite tot mai accentuat în ultima perioadă, reîmpădurirea terenurilor este o necesitate primordială", a menționat ministra Cantaragiu.