Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Arhivă

Comunicate și Noutăți

26.01.2023
Programul Național de impădirire -aspecte practice Startul Programului Național de impădurire a provacat în rindurile silvicultorilor multe griji dar și multe emoții plăcute, cu care vrem să ne împărtășim astazi. In primul rînd de mulți ani în sir se vorbea de un Programde dezvoltarea silviculturii, de investiții etc. Pentru prima dată avem astăzi un Program National, care se conturează cu investiții concrete si determină un plan bine cibzuit pentru fiecare gospodarie silvică din țară pe următorii 10 ani. Dacă sa vorbim la concret despre noi, intreprinderea silvică Tighina în decembrie 2022 am primit Conform Ordinului Ministerului Mediului nr. 80 din 08 septembrie 2022 ”Privind aprobarea Regulamentului cu privire la utilizarea / valorificarea mijloacelor bugetare / subvențiilor destinate procesului de implementare a Programului Național de Împădurire / Reîmpădurire” finanțare nerambursabilă pentru dotare tehnică în valoare de - 2 mln 213 mii lei. Am organizat în termeni resrînși lițitația publică și am reușit să achiziționăm primii din ramura silvică un tractor puternic de ultima generație de producere germană DEUTZ FAHR AGROTRON 6205G, un plug 4-35 Turan, o grapă cu discuri AGD-2.1 Agroremmassi o freză RD-160 Sicma. Eri,25 ianuarie, la compania- furnizor FPC “Aprocomteh” SRL specialiștii centrului tehnic” DETZ FAHR” au organizatun un trening cu specialiștii întreprinderii, care vor utiliza tehnica primită. Tot eri toată tehnica a fost transportată și repartizată pe ocoale silvice.Astăzi deja plugul procurat este antrenat la pregătirea solului în pepeniera ocolului silvic Hîrbovaț. Tractorul a fost repartizat ocolului silvic Căușeni, celui mai bun mecanizator al întreprinderii cu un staj de circa 20 ani în ramura silvică – Cătănoi Andrei. Cu această ocazie Vrem să aducem mulțămiri tuturor specialiștilor companiei FPC “Aprocomteh” SRL pentru operavitate, receptivitate. Sperăm la o conlucrare fructuoasă pe viitor. Toate acestea sînt doar primii pași fermi in realizarea cu succes a Programului Național de impădurire. Avem încă mult de realizat și sperăm că o să avem multe ocazii cu ce să ne împătășim.
10000000_5583805048415670_6672491196291393244_n.mp4  
01.07.2024
Tehnica performantă în silvicultură
Silvicultorii Î.S. Î.S. Tighina saptamîna trecută au testat tehnica nouă trasmisă ca suport pentru realizarea Programului PNERP pe suprafața tranșmisă pentru impădurire de Primăria Pervomaisc. Rezultatele sunt imbucurătoare. Toată tehnica transmisă, care constituie un tractor Valtra, un mulcer și un rotovator Cancella sunt de ultima generație, performante. Acesta este un aport serios în vederea îndeplinirii sarcinilor de impădurire a țării, care stau în fața silvicultorilor. Ținem să mulțămim tuturor, care au avut aport la realizarea acestui suport tehnic și felicităm colegii care se bucură de tehnica de top de ultima generație, care ne inbunătățește condițiile de muncă, ne permite implimentarea noilor tehnologii în silvicultură.
12.03.2024
Plantări 2024.
Silvicultorii ÎS ,, Tighina'' au dat start lucrărilor de primăvară la plantări silvice în cadrul Programului național de împădurire pentru o țară mai verde și mai rezistentă la schimbările climatice.În Ocolul silvic Hîrbovăț pe 10 martie s-a plantat în fond forestier 2500 puieți de plop hibrid pe o suprafață de 3,0 ha, parcela 14C, cantonul nr.1. La plantare au participat 30 colaboratori ai penetenciarului nr.8 din or. Bender și 7 angajați ai ocolului silvic HîrbovățOcolul silvic Talmaza a efectuat plantări silvice pe o suprafață de 3,1 ha de plop hibrid și salcie în cantonul nr.8, parcela 58H1 cu efectivul angajaților ocolului silvic în număr de25 persoane .Ocolul silvic Grigoriopol, șeful Petru Burlacu a organizat plantări în fond forestier pe suprafața de 1,9 ha în incinta cantonului nr.4, parcela 20A, unde au fost plantați circa 1200 puieți de plop alb. Au participat 30 persoane-personal silvic și muncitori sezonieri.Pe suprafețele de 3 ha alocate de Primăria Tudora în Programul Național de Reabilitare a Pădurilor, șeful Ocolul silvic Olănești d-l Nicolae Manole,împreună cu maiștrii pădurari Grinco Anatolie și Camila Andrei au organizat lucrările și au fost plantati puieți de specia corn în număr de 2600 buc. La lucrările de plantare au participat angajații ocolului silvic, colaboratorii Cancelariei de Stat a RM, Ministerului Ecologiei.
vezi mai mult: Comunicate / Noutăți